Tietosuojakäytäntö

Tämä tietosuojakäytäntö auttaa sivuston vierailijoita ymmärtämään, mitä henkilötietoja ja muita tietoja kerätään mpass.fi-sivun kautta ja miten käsittelemme näitä tietoja. Jos verkkopalveluiden käyttäjä ei hyväksy tätä tietosuojakäytäntöä tai verkkopalveluiden käyttöehtoja, hänen ei tule käyttää verkkopalveluita. ”Henkilötiedoilla” tarkoitetaan tietoja, joista yksittäinen käyttäjä on tunnistettavissa. Mpass.fi-sivun kautta voidaan kerätä myös tietoja, joista ei voi tunnistaa yksittäistä henkilöä.

 

Henkilötietojen käsittely

Mpass.fi-sivun kautta kerätään vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat olennaisia tässä tietosuojakäytännössä määriteltyjen tarkoitusten täyttämiseksi. Palveluoperaattori (CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy) käyttää mpass.fi-sivun kautta kerättäviä henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • verkkopalveluiden ylläpitoon ja kehittämiseen
  • verkkopalveluiden käytön tilastoimiseen
  • verkkopalveluiden kautta rekisteröityjen käyttäjien tavoittamiseen
  • markkinointi- ja viestintämateriaalin lähettämiseen verkkopalvelun kautta
  • rekisteröidyille käyttäjille
  • MPASSid-palvelun kehittämiseen

Noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta ((EU) 2016/679), Suomen tietosuojalakia ja muita toimintaan sovellettavia lakeja sekä muita asetuksia ja säädöksiä, jotka ohjaavat henkilötietojen käsittelyä. Käsittelemme henkilötietoja hyvän tiedonhallinta- ja tietojenkäsittelytavan mukaisesti.

Kerättyjä tietoja käsitellään sivuston käyttöön, palvelun omistajana toimivan opetus- ja kulttuuriministeriön oikeutettuun etuun, käyttäjän erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai asiakassuhteeseen perustuen.

Kehittääkseen verkkopalveluitaan MPASSid käyttää kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja, kuten Google Analyticsiä.

 

Tietojen luovuttaminen, siirtäminen ja poistaminen

MPASSid ei julkaise käyttäjien henkilötietoja verkkopalveluissa. Henkilötietoja ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille markkinointi- tai muita vastaavia tarkoituksia varten ilman asiakkaan erillistä hyväksyntää.

Mpass.fi/20plus20 -kampanjasivulla olevan rekisteröintilomakkeen kautta kerättyjä henkilötietoja käytetään palvelun rekisteröintiin liittyvien automatisoitujen viestien lähettämiseen. Henkilötiedot kerätään palveluoperaattorin asiakasrekisteriin. Henkilötietoja ei jaeta kolmansien osapuolten kanssa.

Ei-henkilökohtaisia tietoja (kuten verkkopalveluihin ohjanneiden sivustojen osoitteita ja verkkopalveluista poistumiseen käytettyjä osoitteita tai anonyymiä dataa käyttäjistä) saatamme jakaa kolmansien osapuolten kanssa esimerkiksi kehittääksemme sivuston käytettävyyttä.

Henkilötietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Säilytämme käyttäjän henkilötietoja vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä tietosuojakäytännössä määritellyt käyttötarkoitukset. Lisäksi joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin, kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien toteuttamiseksi.

 

Henkilötietojen suojaaminen

Kaikki henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen käsittelyltä.

Tietoturva on prosessi tiedon luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden turvaamiseen. MPASSid-palvelun tietoturvaa hoidetaan palvelun omistajan ja palveluoperaattorin tietoturvapolitiikan mukaisesti, koskien henkilöstöön, kuin myös sen kumppaneihin ja asiakkaisiin liittyvää tietojenkäsittelyä.

Palveluoperaattorin järjestelmien ja prosessien tietoturva on erittäin korkealla tasolla ja se on suojattu tietomurtoja sekä palvelunestohyökkäyksiä vastaan. MPASSid ilmoittaa verkkopalveluissaan tai muiden palveluidensa kautta mahdollisista tietoturvauhkista, jotka vaarantavat henkilötietojesi turvallisuuden. Palveluoperaattori voi myös tilapäisesti sulkea verkkopalvelut asiakkaiden henkilötietojen suojaamiseksi.

 

Evästeet

Kun vierailet verkkosivustollamme, tallentavat evästeet tietoa vierailustasi. Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa kävijän laitteelle. Evästeitä on kahta eri päätyyppiä, istuntoevästeitä ja pysyviä evästeitä. Istuntoevästeet poistuvat laitteeltasi heti, kun suljet selaimen. Pysyvät evästeet säilyvät tallennettuina, kunnes ne erikseen poistetaan tai ne vanhentuvat.

Evästeitä käytetään mittaus- ja tutkimustarkoituksiin palvelun käytön tyypin ja määrän selvittämiseksi. Näin pystymme parantamaan sivustomme käytettävyyttä ja tunnistamaan sivustomme kiinnostavimmat alueet. Käytämme verkkosivustomme vierailujen seurantaan Google Analytics-palvelua. Google Analyticsin evästetietoja säilytetään 38 kuukautta.

Käytämme evästeitä seuraaviin tarkoituksiin:

  • tietojen keräämiseen kävijästä Google Analyticsin avulla
  • sisällön jakamisen mahdollistamiseen sosiaalisen median avulla (Facebook, Twitter, LinkedIn ja YouTube)

Google Analyticsin evästeet tallentavat vierailijasta muun muassa seuraavat tiedot:

  • ip-osoitteesi
  • millä sivustolla käyt
  • kuinka kauan viivyt sivustollamme; vierailun alun ja lopun määrittäminen
  • mitä kautta tulit sivustollemme
  • mitä linkkejä klikkaat

Tietoyhteiskuntakaaren (917/2014) mukaisesti tällä sivustolla käytettäviä evästetietoja käytetään siten, ettei palvelun käyttäjän yksityisyydensuojaa loukata. Evästetunnistusta ei käytetä sivuston kävijän yhdistämiseksi henkilö- tai yhteystietoihin. Evästeitä ei käytetä kävijän päätelaitteen tietojen tarkasteluun tai kopiointiin. Evästeiden keräämät tiedot lähetetään takaisin meille ilman henkilötietoja, jotta pystymme seuraamaan sivustomme käytön trendejä.

Käyttäjä voi halutessaan estää evästeiden käytön käyttämänsä selaimen asetuksissa, mutta toimenpide voi aiheuttaa sivujen toimimattomuutta eikä ole suositeltavaa. Tarkemmat ohjeet evästeiden poistamisesta löydät selaimesi ohjeista.

 

Rekisterinpitäjä

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.