Tuotannossa

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Avointen oppimateriaalien kirjastossa voit löytää ja tallentaa avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Palvelua ja sieltä löytyviä oppimateriaaleja voivat käyttää niin opettajat, oppijat kuin aivan kaikki kansalaiset. Oppimateriaalit ovat löydettävissä myös museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistoja kokoavasta Finna.fistä.


Siirry tästä Avointen oppimateriaalien palveluun.

Cloubi

Rakenna kiinnostavia digitaalisia oppimateriaaleja parempien oppimiskokemuksien saavuttamiseksi milloin tahansa, missä tahansa, nykyaikaisilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä. Cloubi yhdistää huipputeknisen kirjoittamisen työkalusarjan ja pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön tehokkaaseen luomiseen ja käyttöön.

Siirry tästä Cloubin pilvipohjaisen alustan digitaalisen oppisisällön yhdistämisen ratkaisuun

Desku-työpöytä

Desku on sähköinen työpöytä, joka yhdistää kaikki oppilaitoksen web-pohjaiset palvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdellä kertakirjautumisella saat kaikki työkalut heti vaivatta käyttöösi!

Tutustu tästä Deskun verkkotyöpöytään

Dreamschool

Unelmakoulu-työpöytä kokoaa yhteen eri osapuolien tarjoamat palvelut, jotka kaikki ovat käytettävissä yhdellä kirjautumisella. Yhdellä käyttäjätunnuksella on siis mahdollista esimerkiksi lukea sähköposteja, hoitaa opettajien ja oppilaiden välistä viestintää tai jatkaa koulussa kesken jäänyttä työtä kotona. Lisäksi monipuolinen ja joustava alusta on helppo räätälöidä eri käyttäjille.

Siirry tästä Haltun työpöytään

Edison

Edison on helppokäyttöinen ja edistyksellinen oppimisalusta yhteisölliseen oppimiseen. Se kokoaa opettajien ja oppilaiden kaikki sähköiset työvälineet yhteen näkymään yhdellä kirjautumisella.

Tutustu tästä Edisonin oppimisalustaan

Edita

Edita Publishing digitaaliset oppimateriaalit.

Lue lisää Editan digitaalisista oppimateriaaleista

eMathStudio

Sähköinen matematiikan vihko, virtuaalinen luokkahuone ja automaattinen matematiikan tarkistin yläkouluille ja lukioille. Soveltuu hyvin hybridiopetukseen ja tukee opettajan ja oppilaan välistä kommunikaatioita. Tarkistin paikantaa virheet ja antaa palautetta. Opettaja voi seurata työskentelyä tehtävätasolla ja kommentoida ja auttaa reaaliajassa. eMathStudioon sisältyvät yläkoulun ja lukion matematiikan kirjat.

Tutustu tästä emathstudion palveluun

Examina

Ylioppilastutkintojen arkisto, jonka myötä opettajat voivat kopioida ja tallentaa vanhoja ylioppilastutkinnon kokeita opetusryhmiensä käyttöön 

Siirry tästä Examina-ylioppilastutkintojen arkistoon

Gradia Moodle

Koulutuskuntayhtymä Gradian Moodle-oppimisalusta vuorovaikutukseen, sisällöntuottamiseen ja materiaalin jakamiseen. 

Tutustu tästä Moodle-oppimisalustaan

itslearning

itslearning on pilvipohjainen oppimisen ohjausjärjestelmä joka yhdistää ihmiset, ideat ja intohimon sekä palauttaa ilon oppimiseen. itslearningin avulla kokoat opetussuunnitelman, toiminnanohjauksen, oppimisprosessien suunnittelun, ohjauksen, arvioinnin ja palautteen yhteen paikkaan. Järjestelmä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet suunnitella opetusta, valmistaa ja jakaa materiaaleja, työskennellä yhteistoiminnallisesti sekä automatisoi rutiinitehtäviä, jolloin opettajille jää enemmän aikaa keskittyä oppijoihin.

Siirry tästä itslearning oppimisalustaan

Koodikoulu

Koodikoulu kokoaa yhteen paikkaan koodiopetuksen ja -oppaat Suomessa. Koodikoulu on sivusto, josta löydät kaiken, mitä tarvitset koodauksen aloittamiseen.

Tutustu tästä Koodikoulun oppaisiin

Lystiwiki

Parkanon koulujen wikipalvelu, joka perustuu Purot.net-alustaan.

Tutustu tästä Parkanon koulujen wikipalveluun

Nettimoppi

Näppistaituri

NäppisTaituri on joustava ja helppokäyttöinen kymmensormitekniikan opetusohjelma, jonka avulla käyttäjät oppivat nopean kirjoitustekniikan oppituntien, kirjoituspelien ja kokeiden kautta. NäppisTaituri voidaan hankkia koulun tai kunnan käyttöön ottamalla yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla tai internetsivujen lomakkeen kautta. Tilaaja saa itselleen vain oman koulunsa tai kuntansa käyttöön tarkoitetun yksilöllisen osoitteen, jonka kautta palveluun kirjaudutaan.

Siirry tästä Näppistaiturin opetusohjelmaan

OmaStadi

Omastadi-palvelussa toteutetaan koko Helsingin kaupungin osallistuva budjetointi ja nuorten RuutiBudjetti.  Helsingin osallistuvassa budjetoinnissa kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat helsinkiläiset voivat ideoida ehdotuksia ja äänestää siitä, mihin kaupunki käyttää 4,4 miljoonaa euroa vuosittain. Nuorten RuutiBudjetissa 6-9 luokkalaiset pääsevät ideoimaan ja neuvottelemaan erityisesti nuoria koskevista asioista.

Tutustu tästä Omastadi-palveluun

Opentunti

Opentunti on opettajien käyttöön kehitetty suunnittelutyökalu, joka mahdollistaa suunnitelmien avoimuuden sekä oppilaille että opettajille. Arkityötä helpottava työkalu mahdollistaa suunnitelmien jakamisen samasta järjestelmästä, jolla ne tehdään. Opentunnissa on mahdollista luoda osaamiskarttoja ja osaamismerkkejä, joiden avulla voi suunnitella ja seurata sekä oppilaiden että opettajien osaamisen kehittymistä.

Siirry tästä opettajien Opentunti -suunnittelutyökaluun

Opinaika-oppimateriaalit

Opinaika on sähköinen oppimisympäristö, joka tarjoaa opetussuunnitelmaa tukevia opetussisältöjä eri oppiaineisiin. Opinajan kurssityökalun avulla opettajat voivat tuoda Opinaikaan omaa oppimateriaalia ja jakaa sitä tai Opinajan valmiita sisältöjä oppilaille. Opinajan työkalujen avulla myös oppimisen seuranta ja arviointi onnistuvat helposti ja vaivattomasti.

Tutustu tästä Opinaika -sähköiseen oppimisympäristöön

Paikkaoppi

PaikkaOppi tarjoaa helppokäyttöisen karttapalvelun paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa. Palvelussa opettaja voi hyödyntää joko valmiita tehtävämalleja tai tehdä itse omia harjoituksia. Tehtäviä voi jakaa oppilaille nopeasti koodilla myös koulu- ja kuntarajat ylittäen.

Siirry tästä PaikkaOppi paikkatietopalveluun

Peda.net

Peda.net on aidosti oppijalähtöinen oppimisalusta. Peda.net kehittää yhdessä opetusalan toimijoiden kanssa pedagogisesti laadukkaita, helppokäyttöisiä ja luotettavia palveluita käyttäjilleen. Peda.netin toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos.

Tutustu tästä Peda.net oppimisalustaan

Promentor

Promentor tarjoaa palveluita yrityksille, oppilaitoksille, lapsille ja kuluttajille. Päätuotteemme on Promentor Web, jonka avulla kuka tahansa voi opiskella kieliä itsenäisesti netissä milloin ja missä tahansa.

Siirry tästä Promentor -kielen oppimisen palveluun

Qridi

Qridi on kattava ja helppokäyttöinen ratkaisu formatiivisen arvioinnin tekemiseen perusasteella. Qridin avulla oppimisprosessista tehdään näkyvää ja jokainen oppija voi löytää omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Monipuolisen arviointidatan avulla voidaan todentaa oppimisen kannalta merkityksellisiä, mm. itsetuntoon ja hyvinvointiin liityviä asioita. Qridi on joustava työväline, joka sopii hyvin niin ala- ja yläkoulujen kuin lukioiden tarpeisiin.

Siirry tästä Qridin arviointityökaluun

SanomaPro-oppimateriaalit

Teemme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä tuotamme sähköisiä palveluja perusopetukseen, lukioon ja ammatilliseen opetukseen. Helpotamme opettajan arkea tarjoamalla työvälineitä ja sisältöjä opetuksen toteuttamiseen, monipuolistamiseen ja oppimistulosten kehittämiseen. Oppimateriaalimme luovat yksilöllisiä ja innostavia oppimispolkuja erilaisille oppijoille.

Siirry tästä Sanomapron oppimateriaaleihin

Sumo.app

Piirrä kuvia, luo musiikkia, editoi videoita, muokkaa valokuvia, koodaa sovelluksia ja rakenna 3D malleja. Online-sovellukset, tutoriaalit ja yhteisö jotka inspiroivat sinua oppimaan.

Siirry tästä Sumo.app-verkkosivulle

Studeo

Sähköinen oppimateriaali ja helppokäyttöiset työkalut samassa paketissa.

Tutustu tästä Studeon sähköisiin oppimateriaaleihin

Turnitin Feedback Studio

Turnitin on apu tieteellisen kirjoittamistaidon harjoitteluun. Turnitin Feedback Studio on webpohjainen järjestelmä, jolla opettaja tarkistaa tekstien alkuperäisyyden, antaa  palautetta ja arvio oppilaan palauttamaa tehtävää. Turnitin tarjoaa opettajalle monipuoliset palautteen antamisen ja arvioinnin työkalut.

Siirry tästä Turnitin esittelyvideoon

Velmu

Velmu on pilvessä toimiva työpöytä, joka kokoaa sähköiset palvelut yhteen näkymään. Velmusta löydät sähköpostit, kalenterit, oppimateriaalit, oppimisympäristöt ja oppilashallintojärjestelmän sekä omat sovellukset ja linkit.

Tutustu tästä Velmun työpöytään

YipTree

YipTree on älykäs opetussuunnitelman mukainen arviointiympäristö, joka sisältää opetussuunnitelman mukaisia automaattitarkisteisia kokeita, tehtäviä, laaja-alaisen osaamisen arviointilomakkeita, itsearvioinnin välineitä ja helppolukuista oppimisen analytiikka. Siis kaikki mitä opetussuunnitelman mukaiseen arviointiin tarvitset! 

Tutustu tästä YipTree-oppimisen arviointiympäristöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö Opetushallitus