Kokeile MPASSid:tä demoympäristössä

Demoympäristössä pääset itse kokeilemaan millaista MPASSid:n käyttö olisi teidän koulussa.

Pelkkä tunnistautuminen on aika näkymätön ja epäkiinnostava toimenpide, joten demoympäristössä kirjaudutaan oppilaan digitaaliseen työpöytään.

Työpöytä on vain osa demoa eikä ole osa MPASSid palvelua tuotantokäytössä.

Ensimmäiseksi tulet tunnistuslähteen valintanäyttöön. Demoympäristöön kirjaudutaan ”Meidän koulun tunnistuksen” kautta.

Demossa käytettävät tunnukset ovat ”Meidän koulu” tunnistuksen kautta:

  • Käyttäjätunnus: pvirtane
  • Salasana: pvirtanepwd
MPASSid tukee useita tunnistustekniikoita (Wilma, GAFE, LDAP, MS AD Azure yms.). Koulutuksen järjestäjä voi valita mikä tunnistustekniikka sopii heille parhaiten.

Työpöydälle oppilas voi valita oppimisessa tarvitsemansa sähköiset palvelut. MPASSid-yhteensopivat palvelut toimivat saumattomasti yhteen eivätkä vaadi uutta kirjautumista palvelusta toiseen siirryttäessä.

Demossa käytettävän työpöydän on tehnyt Haltu Oy, mutta MPASSid voidaan kytkeä mihin tahansa työpöytäpalveluun, joka osaa hyödyntää MPASSid:n avoimia rajapintoja.

Miksi Velmu työpöytä?

Demoympäristöa varten tarvittiin jokin paikka, jonka avulla demonstroida muuten niin abstraktia tunnistusratkaisua opettajille, oppilaille ja palveluntuottajille. Demoympäristön tuottaminen tyhjästä olisi ollut resurssien haaskaamista, joten teimme päätöksen etsiä olemassa oleva avoimen lähdekoodin ratkaisu.

MPASSid käyttö kunnissa tai osana yritysten palveluita ei edellytä Velmun käyttöä. Se on olemassa vain demonstroinnin mahdollistamiseksi.

Velmu kuten MPASSid ovat avointa lähdekoodia, joten kuka tahansa voi tehdä palveluiden takana olevien koodien pohjalta toisen vastaavan palvelun tai mikä parempaa, paremman kuin edeltäjänsä.

Työpöydän avulla osoitetaan konkreettisesti palveluntarjoajille, opettajille ja oppilaille mitä hyötyä MPASSid:sta on ja miten se toimii kenen tahansa palveluntarjoajan ratkaisun kohdalla.

MPASSid voidaan kytkeä mihin tahansa vastaavaan palveluun, joka pystyy hyödyntämään MPASSid rajapintoja. MPASSid:n avoimet rajapinnat mahdollistivat Velmun liittämisen nopeasti ja vaivattomasti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC-Tieteen tietotekniikan keskus Oy