huhti 3, 2020

Kirjautumismäärä tuplaantui maaliskuussa!

Koronapandemian seuraukset – koulujen sulkeminen ja siirtyminen etäopetukseen – näkyy selvästi maaliskuun kirjautumistilastossa. Helmikuuhun verrattuna kirjautumisten määrä on noussut 260 000:sta 670 000:een ja samalla uuteen ennätykseen. Kirjautumisia tehdään etäopetuksen aikana noin kaksinkertainen määrä aiempaan tasoon verrattuna. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna kirjautumisia tehdään nyt yli 16 kertaa enemmän.

On hienoa todeta, että MPASSid on kestänyt käytön moninkertaistumisen ongelmitta. Koulujen sulkemispäätöksen jälkeen laadimme listan varautumistoimenpiteistä mikäli alkaisi näyttää, että kapasiteettimme alkaa kuormittua. Näihin toimenpiteisiin ei ole ollut tarvetta ryhtyä. Kiitos tästä kuuluu viime syksynä tehdylle työlle palvelun teknisen alustan uusimiseksi. Nykyinen alusta on hajautettu maantieteellisesti Espoon ja Kajaanin konesaleihin. Alustan ylläpito ja valvonta on pyritty automatisoimaan mahdollisimman pitkälle ja näin voimme minimoida inhimilliset virheet.   

Suurin muutos maaliskuussa oli kirjautumisten kokonaismäärän kaksinkertaistuminen. Muilta osin tilasto näyttää samalta kuin aiemmin. Samat opetuksen tai koulutuksen järjestäjät ja samat palvelut kuin aikaisempina kuukausina ovat edelleen tilaston kärjessä. Parkano, Forssa, Valkeakoski, Rusko ja Kuopio ovat opetuksen tai koulutuksen järjestäjistä ahkerimpia kirjautujia. Palveluista käytetyimpiä ovat SanomaPro-oppimateriaalit, Desku-työpöytä, Itslearning, Parkanon Kampus työpöytä sekä Typingmaster.

Opetus- ja kulttuuriministeriö Opetushallitus