loka 16, 2019

Tunnistautumismäärät nopeassa kasvussa

Syyskuun aikana MPASSid-kirjautumispalvelun kautta tunnistauduttiin yli 267 000 kertaa. Tunnistautumismäärät ovat jatkaneet nopeaa kasvua elokuusta, jolloin ne liki nelinkertaistuivat aiemmasta: noin 40 000 kuukausittaisesta tunnistautumisesta yli 148 000:aan tunnistautumiseen kuukaudessa. Vuoden alusta kirjautumisia on yli 600 000.

MPASSid-tunnistautumispalvelun kannalta Suomen merkittävimmät kunnat ovat Parkano, Forssa, Rusko, Kuopio ja Valkeakoski. Näissä kunnissa tunnistaudutaan MPASSid:n kautta eniten kuukaudesta riippumatta. Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, Parkano nousee listalla selvästi ykköseksi.

Suosituimmat viisi palvelua, joihin MPASSid:n kautta tunnistaudutaan, ovat SanomaPron oppimateriaalit, itslearning, Desku-työpöytä, Parkano kampus sekä Näppistaituri.

Merkillepantavaa on, että suosituimpien palveluiden joukossa on kaksi työpöytäohjelmistoa, Desku ja Parkanon kampus. Työpöytäohjelmisto toimii eri palvelut kokoavana alustana, jolloin kaikki sähköisten palveluiden käyttö kulkee keskitetysti sen kautta.

Tunnistautumismäärissä tämä näkyy siten, että opetuksen tai koulutuksen järjestäjät, jotka hyödyntävät työpöytäohjelmistoa (Parkano, Forssa, Rusko, Valkeakoski) ovat tunnistautumismäärätilastojen kärjessä, vaikka eivät käyttäjämääriltään olekaan Suomen suurimpia. MPASSid:n kertakirjautumisominaisuuden ansiosta suuret tunnistautumismäärät eivät näy käyttäjille, vaan tapahtuvat “kulissien takana”.

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.