touko 6, 2019

OIDC helpottamaan palveluiden liittämistä

MPASSid alkaa tukea aiemmin käytössä olleen SAML2-protokollan rinnalla OpenID Connect -protokollaa toukokuussa 2019. OpenID Connect (OIDC) on teollisuuden, muun muassa Googlen, Microsoftin ja PayPalin, laajasti käyttämä käyttäjäntunnistusprotokolla. OIDC on moderni, helppokäyttöinen, sekä erilaisia päätelaitteita, kuten älypuhelimia ja tabletteja, tukeva käyttäjäntunnistusprotokolla.

Muutos vaikuttaa ennen kaikkea palveluntarjoajiin, joille tulee uusi tapa tuottaa MPASSid-yhteensopivia palveluita. Opetuksen ja koulutuksen järjestäjille muutoksesta ei aiheudu toimenpiteitä, vaan toiminta ja liittymisprosessi säilyvät entisellään. OpenID Connectin käytöstä julkaistaan ohjeistus samalla, kun protokolla avataan julkiseen käyttöön. Lisätietoja voi tässä vaiheessa tiedustella MPASSid:n tuesta osoitteesta tuki@mpass.fi.

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.