huhti 3, 2019

20plus20-kampanjan toteutus käynnissä

MPASSid-kertakirjautumispalvelun lokakuussa 2018 käynnistynyt 20plus20-kampanja päättyi vuoden vaihtuessa. Kampanjaan osallistui kahdeksan uutta palvelua. Kampanjaan osallistuneet palvelut saavat ilmaisen laatuarvion sekä rahallisen palkkion jokaisesta uudesta kunnasta tai muusta koulutuksen tai opetuksen järjestäjästä, jonka he toivat mukaan luottamusverkostoon.

Liittyneet palveluntarjoajat ovat tuomassa mukanaan 16 uutta opetuksen tai koulutuksen järjestäjää. Kokoa Standard -laatuarvioiden laatiminen sekä palveluiden ja koulutuksen järjestäjien mukaan liittäminen on parhaillaan käynnissä.

Opentunti on yksi laatuarvion saaneista palveluista

Yksi arvioiduista palveluista oli Opentunti ry:n palvelu Opentunti. Laatuarvioinnin yhteydessä palvelusta kirjoitettiin seuraavasti:

Opentunti on tuntisuunnitelmien haku- ja luontipalvelu, jossa opettajan omat sekä organisaation yhteiset tuntisuunnitelmat pysyvät tallessa. Opentunti antaa opettajalle helppokäyttöiset työkalut suunnitella opetustaan aina laajemmista kokonaisuuksista yksittäisiin tunteihin saakka. Opentunnin avulla opettajien on helppo hyödyntää muiden kurssisuunnitelmia ja niihin kuuluvia materiaaleja. Kurssien sekä tuntien suunnittelu on myös tehty hyvin helpoksi erilaisten työkalujen avulla. Suunnitelmat saa näin kätevästi kasattua yhteen paikkaan ja halutessaan myös muiden käyttöön.

Opentunti sai arvioinneissa useilla osa-alueilla erinomaisen arvion. Parannettavaa arvioijat löysivät yhteistyöhön liittyvistä toiminnoista:

Yhteydenpitoon muiden opettajien kanssa voisi olla eri mahdollisuuksia itse Opentunnissa. Kuten esimerkiksi chat tai jokin muu viestienlähettämismahdollisuus. Jos kaksi opettajaa työstää samaa materiaalia, pitää heidän hoitaa kommunikointi muiden välineiden kautta.

Lisää palveluita luottamusverkostoon

20plus20-kampanjassa halusimme tavoittaa uusia digitaalisia oppimisen palveluita, kertoa heille MPASSid:sta ja kasvattaa kirjautumispalvelussa mukana olevien palveluiden määrää. Syksyn 2018 aikana saimme joukkoomme valtavan määrän uusia opetuksen ja koulutuksen järjestäjiä ylioppilastutkintolautakunnan Examina-palvelun ansiosta, ja vuoden lopussa MPASSid-kirjautumisen piirissä oli jo lähes 90 % lukio-opiskelijoista. Palveluita ei kuitenkaan ole liittynyt mukaan samaa tahtia, joten kohdennamme markkinointia jatkossakin erityisesti palveluntarjoajille.

Kampanjalle haettiin näkyvyyttä väliaikaisen 20plus20-kampanjailmeen avulla MPASSid:n sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla. Ohjasimme kiinnostuneita yrityksiä kampanjasivulle, jossa he voivat rekisteröidä mukaan oman palvelunsa sekä ilmiantaa mukaan opetuksen tai koulutuksen järjestäjän, joka ei vielä käyttänyt MPASSid-kirjautumista. Ensimmäiselle kahdellekymmenelle palvelulle, jotka ilmoittivat itsensä mukaan luottamusverkostoon kampanjan aikana, taattiin maksuton Kokoa Standard -laatuarvio. Lisäksi jokaisesta uudesta kunnasta tai koulusta, jonka palvelu ilmoittaisi mukaan, luvattiin maksaa 1250 euron palkkio. Palkkion edellytyksenä oli, että ilmiannettu opetuksen tai koulutuksen järjestäjä liittyy mukaan luottamusverkostoon 20.6.2019 mennessä.

Onnistuneen kampanjan myötä MPASSid:n piirissä pitäisi juhannuksen jälkeen olla kahdeksan uutta palvelua ja 16 uutta opetuksen tai koulutuksen järjestäjää. Työ uusien palveluiden liittämiseksi jatkuu myös tämän jälkeen, samoin kuin työ jo liittyneiden palveluiden tunnettuuden parantamiseksi oppilaitoksissa.

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.