loka 23, 2018

Palveluntarjoajien mahdollisuudet hyödyntää MPASSid-ratkaisua laajenevat loppuvuodesta OIDC-tuen myötä

MPASSid:n kehityksessä on kahden vuoden ajan etsitty sujuvinta tapaa mahdollistaa OpenID Connect -tunnistustekniikan käyttö. Työ on nyt loppusuoralla, ja uusi tekniikka tulee luottamusverkostossa mahdolliseksi loppuvuoden aikana.

OpenID Connect – lyhyesti OIDC – on teollisuuden, muun muassa Googlen, Microsoftin ja PayPalin, laajasti käyttämä käyttäjäntunnistusprotokolla. Sen tavoitteena on moderni, helppokäyttöinen sekä erilaisia päätelaitteita, kuten älypuhelimia ja tabletteja, tukeva käyttäjäntunnistus.

Uudistus on merkittävä ennen kaikkea palveluntarjoajille, jotka voivat hyötyä MPASSid-luottamusverkostosta entistä laajemmin nyt, kun SAML2 -tunnistusprotokollan rinnalla on mahdollista käyttää myös OpenID Connect -protokollaa. Oppilaille ja opettajille uudistuksen hyöty on siinä, että sen myötä MPASSid-luottamusverkostoon on helpompi tuoda älypuhelin- ja tablettipohjaisia palveluita. Näin opetus voi monipuolistua.

MPASSid-palvelun OpenID Connect -tukea ovat Suomessa testanneet Peda.net sekä Cuppla, opetusteknologian startup-yritys, joka kehittää koulujen mobiililaitehallintaa.

MPASSid:n 20plus20-kampanja on yhä käynnissä! Tarjoamme 20 nopeimmalle palvelunsa luottamusverkostoon rekisteröivälle yritykselle pedagogisen Kokoa Standard -laatusertifikaatin. Lisäksi saat laajan käyttäjäryhmän tuotteellesi. Ilmoita palvelusi mukaan tästä.

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.