huhti 25, 2018

MPASSid tietomallin jatkokehitys avoimesti suomidigin kehittäjäfoorumilla

MPASSid-palvelu on alkutaipaleella, mutta keskustelu “tietomalli 2.0:sta” viriää jo eri suunnissa sähköpostista suullisen palautteen kautta Digipalvelutehdas Slackiin. Nyt käytetyt kanavat eivät ole avoimia tai kaikkien saavutettavissa. Ideat ja ajatukset tietomallin kehittämisen suhteen eivät pääse laajasti käyttöön ja hukataan energiaa sekä resursseja.

MPASSid kehitykseen liittyvät kysymykset

MPASSid tietomalli on tarkasteltavissa tietomallit.suomi.fi -palvelussa. Kyseisessä palvelussa ei vielä ole avointa kommentointimahdollisuutta, mutta on tulossa aikanaan. Sillä välin käytetään keskustelussa Suomidigin kehittäjäfoorumia. Jo esitetyt kysymykset löytää #mpassid tagin avulla: https://suomidigi.fi/kehittajafoorumi/tag/mpassid

Muista käyttää mpassid tagia!

Lisää kehittäjäfoorumille kysymysmuodossa asiasi, joka liittyy MPASSid tietomalliin. Muista laittaa ”mpassid” tagi kysymykseen mukaan! Alla esimerkki.

Kuvakaappaus Suomidigi.fi palvelusta

Osallistu ja vaikuta!

Tule mukaan kehittämään MPASSid -palvelun tietomallia avoimesti! Lopulliset päätökset tietomallin muutoksista tekee MPASSid tiimi ohjausryhmää kuultuaan. Uuden tietomallin julkaisupäivämäärää ei vielä ole päätetty. Nyt on oikea hetki vaikuttaa ja tuoda ideat esille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö Opetushallitus