huhti 12, 2018

Älä pakota asiakasta ostamaan sikaa säkissä – tuo palvelusi #MPASSid näyteikkunalle

Otsikon kysymys on monen erilaisia digitaalisia palveluita ostavan mielessä? Nykyään ei enää pidä joutua ostamaan sikaa säkissä. Yleisesti ratkaisu on tarjota freemium tai trial versio, jota potentiaaliset asiakkaat voivat käyttää ja kokeilla. Miksi antaisin mitään ilmaiseksi on puolestaan palvelua tuottavan ajatuksissa silloin tällöin.

Vastaus on yksinkertainen. Anna asiakkaalle mahdollisuus kokea palvelusi hienous ja lisäarvo. Sen jälkeen hankintapäätös on helpompi tehdä. Todistetusti tämä strategia jättää myös viivan alle isommat tulokset pitkällä juoksulla. Sama ajattelutapa pitää saada syöpymään myös opetussektorin palvelutarjontaan.

Demoympäristö on perustettu konkretisoimaan hyötyjä asiakkaiden näkökulmasta

MPASSid tunnistuspalvelun hyödyllisyyden todentamiseksi avoimesti kenen tahansa näkökulmasta, loimme demoympäristön. Voit kokeilla siellä itse miten MPASSid istuu sinun arkeesi ja miltä se tuntuu käytännössä. Demoympäristö ilman sisältöä olisi hyödytön. Tällä hetkellä demoympäristössä on ”pilipali” palveluita, mutta ajatuksemme on muokata siitä ihan jotain muuta. Testisovelluksilla saimme testattua demoympäristön toiminnan, mutta jatkamme tästä eteenpäin.

Avoin näyteikkuna ja markkinapaikka

Demoympäristöön saa tuoda ilmaiseksi kuka tahansa omia freemium tuotteitaan, kunhan käyttäjien tunnistus tapahtuu MPASSid kautta.

Demoympäristö täytetään freemium versioilla erilaisten palveluntarjoajien tuotteista, joita voit kokeilla. Demoympäristöön saa tuoda ilmaiseksi kuka tahansa omia tuotteitaan, kunhan käyttäjien tunnistus tapahtuu MPASSid kautta. Toisin sanoen, yrityksen tulee olla mukana luottamusverkostossa. Liittyminen tapahtuu sopimuksen allekirjoituksella. Demoympäristöstä tulee toisin sanoen markkinapaikka ja näyteikkuna MPASSid yhteensopiville palveluille. Kuka tahansa voi mennä kokeilemaan palveluita demoympäristössä ja tutustua tarjontaan ennen hankintaa. Enää ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Tutustu demoympäristöön!

Ihastuksesta hankintaan

Mikäli yhteys MPASSid demoympäristön ja edustoren hankintaprosessin välille tehdään, syntyy yhteistä etua sekä hyötykäytetään jo olemassa olevaa sen sijaan että tehdään kaikki taas uudestaan.

No hyvä, asiakkaat löytävät uusia MPASSid yhteensopivia tuotteita ja pääsevät kokeilemaan niitä. Osa ihastuu löytämiinsä palveluihin ja haluaa tehdä hankinnan. Miten se tapahtuu? Tätä ei vielä ole lukittu, mutta yhtenä vaihtoehtona on Edustoren hyödyntäminen. Esitin tänään ITK:ssa ajatuksen MPASSid demoympäristöstä esimarkkinointipaikkana Tieran edustajille. Vastaavasti ne tuotteet Edustoresta, jotka ovat MPASSid yhteensopivia, voidaan tuoda samaan näyteikkunaan. Tämäkin prosessi voidaan automatisoida API:en avulla.

Mikäli yhteys MPASSid demoympäristön ja edustoren hankintaprosessin välille tehdään, syntyy yhteistä etua sekä hyötykäytetään jo olemassa olevaa sen sijaan että tehdään kaikki taas uudestaan. Tietenkään Tieran Edustoren hankintaprosessi ei ole kaikkien käytössä vielä, joten muitakin hankintaväyliä tulee olla.

Katsotaan ottaako idea kipinää Tieran suunnassa.

 

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.