loka 4, 2016

Wilman käyttäjille MPASSid käyttöön minuuteissa

MPASS.id kertakirjautuminen voidaan nyt vaivatta ottaa käyttöön kaikissa niissä Suomen kouluissa, joissa Wilma-oppilashallintoratkaisu on käytössä. Wilma on oppilashallintojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa Suomen peruskouluista ja lukioista voi ottaa MPASS.id -kertakirjautumisen käyttöön välittömästi ilman lisäkustannuksia.

Wilmaa käyttävissä kunnissa MPASS.id -integraatio on nyt minuuttien operaatio.

Kaikkiin tuettuihin palveluihin (mm. Peda.net, Nettimoppi, Unelmakoulu ja Eduuni-ID) on MPASS.id:n käyttöönoton jälkeen mahdollista kirjautua Wilma-tunnuksilla. Tunnistautumisen yhteydessä palveluntarjoajat saavat ajantasaiset tiedot (nimi, kunta, koulu, luokka, rooli) tunnistetuista Wilma-käyttäjistä.
Kuntien ja koulujen kannalta Wilman ja MPASS.id:n suora yhteensopivuus helpottaa huomattavasti kertakirjautumisjärjestelmän käyttöönottoa erityisesti niille kunnille, joissa aiemmin tuettuja ulkoisia järjestelmiä (Active Directory, Azure AD, Dream Platform, Opinsys) ei ole käytössä.
Käyttöönotto tapahtuu minuuteissa
Wilmassa MPASS.id käyttöönotto tapahtuu yksinkertaisesti muuttamalla ainoastaan Wilman konfiguraatiota, tarvitsematta luoda riviäkään koodia tai tekemättä muutoksia esimerkiksi palomuurisääntöihin. Lisätietoja tarvittavista muutoksista löydät Visma InCommunity Oy:n sivuilta.
Tarvittavat vaiheet lyhyesti:

  1. Tehkää Visman ohjeiden mukaan muutokset Wilman konfiguraatioon.
  2. Ilmoittakaa tarvittavat tiedot MPASSid-operaattorille käyttämällä tätä lomaketta.
  3. Odota yhteydenottoa koskien robottitunnuksia, joita tarvitaan MPASSid:n ja Wilman välisen rajapinnan tasaisin väliajoin tehtävään automaattiseen toimivuuden tarkistukseen.
  4. Kun robottitunnukset ja integraation asetukset on tehty MPASSid-palvelimella, saatte viestin integraation käyttövalmiudesta.

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC-Tieteen tietotekniikan keskus Oy