loka 4, 2016

Wilman käyttäjille MPASSid käyttöön minuuteissa

MPASSid-kertakirjautuminen voidaan nyt vaivatta ottaa käyttöön kaikissa niissä Suomen kouluissa, joissa Wilma-oppilashallintoratkaisu on käytössä. Wilma on oppilashallintojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa Suomen peruskouluista ja lukioista voi ottaa MPASSid-kertakirjautumisen käyttöön välittömästi ilman lisäkustannuksia.

Wilmaa käyttävissä kunnissa MPASSid-integraatio on nyt minuuttien operaatio.

Kaikkiin tuettuihin palveluihin (mm. Peda.net, Nettimoppi, Unelmakoulu ja Eduuni-ID) on MPASSid:n käyttöönoton jälkeen mahdollista kirjautua Wilma-tunnuksilla. Tunnistautumisen yhteydessä palveluntarjoajat saavat ajantasaiset tiedot (nimi, kunta, koulu, luokka, rooli) tunnistetuista Wilma-käyttäjistä.

Kuntien ja koulujen kannalta Wilman ja MPASSid:n suora yhteensopivuus helpottaa huomattavasti kertakirjautumisjärjestelmän käyttöönottoa erityisesti niille kunnille, joissa aiemmin tuettuja ulkoisia järjestelmiä (Active Directory, Azure AD, Dream Platform, Opinsys) ei ole käytössä.

Käyttöönotto tapahtuu minuuteissa

Wilmassa MPASSid-käyttöönotto tapahtuu yksinkertaisesti muuttamalla ainoastaan Wilman konfiguraatiota. Käyttöönotossa ei siis tarvitse luoda riviäkään koodia tai tehdä muutoksia esimerkiksi palomuurisääntöihin. Lisätietoja tarvittavista muutoksista löydät Visma InCommunity Oy:n sivuilta.

Wilma-integraation vaiheet voidaan tiivistää seuraavasti:

  1. Tee Visman ohjeiden (yllä) mukaiset muutokset Wilman konfiguraatioon.
  2. Ilmoita tarvittavat tiedot MPASSid-operaattorille käyttämällä tätä lomaketta.
  3. Luo testitunnukset ja lähetä ne operaattorille. Testitunnuksia tarvitaan MPASSid:n ja Wilman välisen rajapinnan tasaisin väliajoin tehtävään automaattiseen toimivuuden tarkistukseen. Tunnuksilla ei saa olla opettaja- tai oppilas-rooleja, mutta sillä pitää pystyä kirjautumaan Wilmaan. Tuunnuksen voi ilmoittaa osoitteeseen tuki@mpass.fi ja salasanan tekstiviestitse numeroon 050 5953436.
  4. Kun integraation asetukset on tehty MPASSid-palvelimella ja yhteys on testattu, saatte viestin integraation käyttövalmiudesta!

Ei kommentteja

Kommentoi:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
CSC
Palvelun omistaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Palvelun operaattorina toimii CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.